• The entrance gallery hints at the layers of change that appear deeper into the house. The palette accommodates an eclectic and edited group of 18th and 19th century furniture combined with 21st century art.
  • A view from the entrance gallery into the new living room emphasizes it's orientation toward Lake Washington. The wood floors are painted to resemble stone and flow outward toward the new terrace additions.
  • Contemporary upholstered sofas and chairs casually slipcovered in linen. The neutral color palette allows art, like the painting by Claire Sherman, to take center stage.
  • Smaller, convivial groups of furniture allow intimate seating in a substantially sized living room. This room can gracefully accommodate groups from 2 to 20 people.
  • Antique mirror wall panels amplify the reflected light in the dining room. The banquette was custom designed in our workroom to fit into the shallow bay window.
  • We added the antique wood paneling and bookcases to the library. The velvet covered sofa and rough silk upholstered chairs are made to order from our splendid upholstery workrooms.
  • Another view of the library illustrates the attention lavished upon the wall and ceiling surfaces. The collage painting is by Robert Courtwright.
  • The kitchen is new, but has the integrity of one that was original to the house. Exposed, open shelves make dishes instantly accessible. The iron and brass chairs add a sculptural, antique note.
  • The breakfast room is part of the new addition that unites the main with the guest house. The cool color palette aligns beautifully with the mountain and lake views.
  • Serene master bedrooms are a hallmark of my work. The refined color palette of this room draws upon the relationship of tawny, caramel browns, soft antique ivory, and a restful shade of French blue.
  • Dressing rooms should be separate from the actual bathroom. This antique dressing table is located under the window, which benefits from natural daylight.
  • An iron bed with a custom headboard and mattress that are fully upholstered animated this provincial guest bedroom. Sunlight is filtered through embroidered matchstick shades.
  • The custom banquette and carpet are exactly the same shade of grass green. The third floor study is used for craft projects and studies.
  • The living room terrace has direct views to the lake and mountains. This one was added to the property at a later date and is treated in similar spirit to any of the fully furnished interior rooms.
  • The rear terrace shaded by a pergola overlooks the garden and long view beyond.

This Seattle family is deeply rooted in the Emerald City. Hers built the Seattle Space Needle, while his owned the Seattle Post-Intelligencer. The 1908 Colonial overlooks Lake Washington through stands of evergreens and mature trees. The house is filled with reflected light from the water and now encompasses a sprawling kitchen, family room, guest house and terraced gardens that embrace their surroundings and the family that lives there.